El Web de l'Agència Catalana de l'Aigua

Agència Catalana de l'Aigua

Navegació

Actuacions d'R+D+I

Sou a: Inici > L'Agència > Actuacions d'R+D+I

Aquesta pàgina està en procés d'actualització

L’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) ha definit el marc a partir del qual el Govern desenvoluparà les actuacions i els programes d’R+D+I per al període 2014-2020. 

Des de fa anys, l’Agència Catalana de l’Aigua col·labora i participa en diferents projectes d’innovació i recerca, finançats a través de la Unió Europea, l’Estat espanyol o altres institucions, però sense  materialitzar una aportació econòmica que complementés la seva participació tècnica i institucional en els projectes. 

El nou Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya (2016-2021) suposa un punt d’inflexió en aquesta línia de treball, ja que a partir de la determinació de les necessitats de recerca i innovació en matèria d’aigua a Catalunya per als propers sis anys, s’inclou una partida pressupostària per al seu impuls i foment. Amb aquest Pla, l’ACA vol liderar i participar activament en el treball cooperatiu público-privat, aprofitant les possibilitats que ofereixen diferents fórmules de contractació, com el diàleg competitiu, la compra pública innovadora o concretant el finançament d’estudis mitjançant subvencions.

Per poder treballar amb tots els actors implicats, l’ACA està creant un registre d’entitats interessades en col·laborar conjuntament. Per poder inscriure-us en aquest registre cal enviar un correu electronic a rdic.aca@gencat.cat amb la informació de contacte. Així us podrem informar de les noves convocatories, necessitats, etc. 

Projectes europeus amb participació de l'Agència

 

Projecte Descripció Fitxa Estat Inici Final
Projecte TRIVERS Implementing the Water Framework Directive to temporary rivers: tools for the assessment of their ecological status  pdf En procés 2014 2018
Projecte LIFE Ebro ADMICLIM Adaptation and mitigation measures to climate change in the Ebro Delta  pdf En procés 2014 2018
Projecte WatERP Water Enhanced Resources Planning  pdf En procés 2012 2015
Projecte OptimEDAR Efficient Management of small and Medium Wastewater Treatment  pdf Finalitzat 2012 2014
Projecte OPCC Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic  pdf Finalitzat 2011 2013
Projecte ENSAT Enhancement of Soil Aquifer Treatment  pdf Finalitzat 2010 2012
Projecte SUD’EAU Gestió Local i Participativa de l `Aigua i dels rius del sud- oest Europeu  pdf Finalitzat 2009 2014
Projecte IMPRINTS Improving Preparedness and Risk Management for flash floods and debris flow  pdf Finalitzat 2009 2012