El Web de l'Agència Catalana de l'Aigua

Agència Catalana de l'Aigua

Navegació


Dia Mundial de l'Aigua

Sou a: Inici > L'Agència > Sensibilització > Dia Mundial de l'Aigua

Aquesta pàgina està en procés d'actualització

L’ACA, com a administració de gestió pública de l’aigua a Catalunya, no vol deixar passar aquesta cita tant emblemàtica que es celebra el dia 22 de març, per tal de poder trobar un espai de participació activa on poder compartir les mirades particulars i/o col·lectives de tothom qui vulgui participar a la reflexió i la sensibilització sobre un element tan fràgil i vulnerable i, alhora, tant essencial per garantir la qualitat i la sostenibilitat del medi ambient al nostre país i el benestar i la qualitat de vida de les persones.

 

Dia Mundial de l’Aigua 2018

#acaWorldWaterDay2018

L’Agència Catalana l’Aigua commemora l’edició del Dia Mundial de l’Aigua de 2018 prestant especial atenció a l’episodi de sequera que està patint Catalunya, ja que tot i les pluges del mes de febrer, encara ens trobem en escenari de prealerta per sequera a les conques internes de Catalunya.

Per a donar a conèixer i conscienciar la ciutadania sobre un  tema tan important s’han convocat per tercer any consecutiu un concurs d’imatges i vídeos, a les xarxes social, amb el lema  “aigua i sequera, el seu impacte i què fas tu per minimitzar-ne els efectes”.

L’objectiu era que la ciutadania ens mostrés la seva visió de com està afectant la sequera als nostres rius, als embassaments i al medi, i sobre què podem fer per a minimitzar-ne els efectes. A través de les més de 300 imatges i reflexions que les acompanyen i que han participat activament en la iniciativa, podem entendre millor l’impacte i la preocupació que la manca de recursos hídrics pot arribar a representar per tots nosaltres i per al nostre desenvolupament, especialment davant l’escenari del canvi climàtic que apunta a una reducció de la disponibilitat d’aigua a mig i llarg termini.

El 22 de març es va celebrar l'acte de lliurament dels premis al concurs de l'edició 2018 als 30 finalistes. Les imatges es difondran mitjançant les diferents xarxes socials de l'Agència.  

 
L'AGENDA DE L'AIGUA

Totes aquelles activitats i esdeveniments que es duran a terme en el marc d'aquesta data les podeu consultar al web de l'Agenda de l'Aigua, un espai que aglutina activitats relacionades amb el món de l'aigua durant tot l'any.

 
EL COMPTADOR DE L'AIGUA

Vols conèixer quina és la teva petjada hídrica? Saps quanta aigua consumeixes realment? Entra al Comptador de l'Aigua, i comprova-ho!