El Web de l'Agència Catalana de l'Aigua

Agència Catalana de l'Aigua

Navegació


Dia Mundial de l'Aigua

Sou a: Inici > L'Agència > Sensibilització > Dia Mundial de l'Aigua

Aquesta pàgina està en procés d'actualització

L’ACA, com a administració de gestió pública de l’aigua a Catalunya, no vol deixar passar aquesta cita tant emblemàtica que es celebra el dia 22 de març, per tal de poder trobar un espai de participació activa on poder compartir les mirades particulars i/o col·lectives de tothom qui vulgui participar a la reflexió i la sensibilització sobre un element tan fràgil i vulnerable i, alhora, tant essencial per garantir la qualitat i la sostenibilitat del medi ambient al nostre país i el benestar i la qualitat de vida de les persones.

 

Dia Mundial de l’Aigua 2017: Concurs a la xarxa Instagram

#acaWorldWaterDay2017

L’Agència Catalana de l’Aigua ha continuat durant el 2017 la seva decidida aposta per dur a terme diverses activitats durant el Dia Mundial de l’Aigua, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de l’ús sostenible de l’aigua. Enguany, l’agència ha organitzat tres activitats per posar en valor la importància de l’aigua com a recurs fràgil i finit que cal preservar. 

 

Activitats i accions organitzades

Per segon any consecutiu, l’Agència Catalana de l’Aigua ha organitzat un concurs de fotografia a través de la xarxa social Instagram, on la ciutadania podia compartir la seva mirada particular sobre l’aigua a través de les instantànies. En l’edició d’enguany, que va incloure dibuixos fets per escoles i vídeos de curta durada, es van rebre prop de 900 fotografies, de les quals es van escollir les 22 millors segons el jurat. L’acte de lliurament dels guardons es va celebrar al Palau de la Generalitat el mateix dia 22 de març de 2017.  

La segona activitat ha estat l' Agenda del Dia Mundial de l'Aigua, una pàgina web que ha servit per aglutinar al voltant d’un centenar d’activitats i accions previstes per al 22 de març i dutes a terme per ajuntaments i entitats. En aquesta pàgina web també es disposa d’una aplicació (Calculadora de la petjada hídrica), on segons els teus hàbits de consum, pots consultar la teva petjada hídrica i comparar-la amb altres països del món. Actualment, aquesta web passa a anomenar-se l’Agenda de l’Aigua i tindrà la mateixa finalitat, però aglutinat activitats relacionades amb el món de l’aigua que es duran a terme durant tot l’any. 

La darrera de les accions endegades per l’ACA ha estat l’Experiment de l’Aigua, una iniciativa dual que ha servit per lligar l’art i les emocions amb el consum de l’aigua. Per una banda, l’experiment es podia dur a terme mitjançant un joc virtual a través del web www.H2oexperiment.com, on a partir dels hàbits de consum es podia crear una nova espècie vegetal. En total, es varen crear més de 600 espècies de plantes diferents. Per l’altra, hi havia una vessant presencial de l’experiment, amb un estand ubicat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona i on es podia interaccionar amb el cervell de l’aigua. Aquesta iniciativa servia per comprovar en quin aspecte de la teva vida pots millorar el consum d’aigua mitjançant un joc tàctil. L’experiment, que va estar actiu entre el 17 i el 22 de març, va acollir la participació de més de 1.100 persones.