El Web de l'Agència Catalana de l'Aigua

Agència Catalana de l'Aigua

Navegació


Dia Mundial de l'Aigua

Sou a: Inici > L'Agència > Sensibilització > Dia Mundial de l'Aigua

Aquesta pàgina està en procés d'actualització

L’ACA, com a administració de gestió pública de l’aigua a Catalunya, no vol deixar passar aquesta cita tant emblemàtica per tal de poder trobar un espai de participació activa on poder compartir les mirades particulars i/o col·lectives de tothom qui vulgui participar a la reflexió i la sensibilització sobre un element tan fràgil i vulnerable i, alhora, tant essencial per garantir la qualitat i la sostenibilitat del medi ambient al nostre país i el benestar i la qualitat de vida de les persones.

 

Dia Mundial de l’Aigua 2016

Comparteix la teva mirada... Tu, el teu mòbil i l’aigua!

Per a aquesta edició del Dia Mundial de l’Aigua, l’Agència Catalana de l’Aigua juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha impulsat per primer any el Concurs fotogràfic World Water Day a la xarxa social Instagram, sota la temàtica “Aigua i Canvi climàtic” o mostrant la visió particular del què significa l’aigua per a cadascú. Des de l’ACA volem agrair a tots els instagramers la participació, que sempre ha estat l’objectiu d’aquest concurs: una activitat participativa per fomentar la sensibilització sobre les bones pràctiques i els reptes d’una gestió sostenible de l’Aigua. 

 

Els finalistes del concurs

Des del tret de sortida, amb la publicació de les bases al web de l’ACA, el passat dia 5 de febrer fins al 8 de març, el concurs ha tingut una alta participació. Més de 550 fotografies s’han publicat a la xarxa amb el hashtag o etiqueta #acaWorldWaterDay2016 i les categories #acaCiutadania, #acaInstitucions o #acaEntitats, de les quals 24 han estat les finalistes. En el següent document podràs conèixer quines han estat les 24 fotografies escollides.

Fotografies finalistes del concurs a Instagram #acaWorldWaterDay2016 (enllaç extern)

 
 
L'acte institucional en motiu del Dia Mundial de l'Aigua

En motiu del Dia Mundial de l’Aigua d’enguany s’ha celebrat un acte institucional que ha tingut lloc el 31 de març al Palau Robert de Barcelona. Durant l’acte el Dr. Damià Barceló, director de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, ha impartit la conferència “Canvi climàtic, sequera i altres factors d’estrès: amenaces i estratègies d’adaptació”. A més, els autors de les 24 fotografies finalistes del concurs a Instagram han rebut un diploma acreditatiu entregat per l’Hble. Conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Presentació conferència “Canvi climàtic, sequera i altres factors d’estrès: amenaces i estratègies d’adaptació” (enllaç extern)

També podeu veure la presentació de l'acte i l'entrega de lliurament dels diplomes al nostre canal de youtube.

Canal de youtube

Us animem a continuar difonent les vostres visions sobre el valor essencial que és l’aigua a través de les xarxes socials!