El Web de l'Agència Catalana de l'Aigua

Agència Catalana de l'Aigua

Navegació


Nota de premsa

Sou a: Inici > L'Agència > Premsa i comunicació > Nota de premsa

Aquesta pàgina està en procés d'actualització

L'Agència Catalana de l'Aigua conserva diversos trams d'un torrent de Mura (Bages) i garanteix un bon drenatge de l'aigua

 

Els treballs s'han desenvolupat durant el mes de desembre en un tram d'1,4 quilòmetres

S'han reubicat els sediments que hi havia a la llera i s'han tret els arbres que obstaculitzaven la circulació de l'aigua


L'Agència Catalana de l'Aigua ha finalitzat recentment diverses actuacions destinades a millorar la riera de Nespres, a Mura (Bages), i garantir la seva funcionalitat hidràulica, evitant la retenció d'aigua en cas de possibles avingudes.

Aquestes actuacions formen part del Programa de manteniment i conservació de lleres 2010-2011 i han tingut un cost d'uns 8.200 euros. Els treballs s'han desenvolupat durant el mes de desembre en un tram d'1,4 quilòmetres i s'han dividit en dues parts.

La primera d'elles s'ha centrat en la secció que discorre pel nucli urbà de Mura, amb una longitud de 540 metres. La problemàtica d'aquest tram consistia en l'acumulació de sediments al mig de la llera arrossegats d'aigües amunt i el descobriment d'algun tram de col·lector. Les actuacions en aquest tram, doncs, han consistit en retirar els sediments que ocupaven la llera, reubicar-los als marges i així protegir el col·lector.

La segona part dels treballs s'ha desenvolupat en un tram proper als 900 metres (entre el camp de futbol de Mura i la confluència amb el torrent del Puig) i han consistit en la retirada dels peus arboris que obstaculitzaven la circulació de l'aigua. En aquest sentit s'han netejat dues illetes (amb cinc arbres de petites dimensions en cada una d'elles), el tram al voltant d'una passera (5 arbres petits i 5 grans) i finalment tres pollancres de grans dimensions que havien caigut a la confluència amb el Torrent del Puig.

Més informació
Sala de premsa