El Web de l'Agència Catalana de l'Aigua

Agència Catalana de l'Aigua

Navegació


Estalvi i eficiència de l'aigua

Sou a: Inici > L'Agència > Sensibilització > Campanyes > Estalvi i eficiència de l'aigua

Aquesta pàgina està en procés d'actualització

Els períodes de sequera que Catalunya ha viscut els darrers anys han fet que s’hagi consolidat la cultura de l’estalvi i l’adopció d’hàbits de consum sostenibles en les diferents activitats diàries per part de la ciutadania.

Durant el darrer període de sequera més sever que ha viscut Catalunya (2007-08), el consum d’aigua es va reduir en un 21% respecte la demanda de referència 2005-07 i, actualment, podem afirmar que aquesta tendència es consolida. Els motius d’aquesta reducció es deuen a la consciència que ha anat prenent la ciutadania, les campanyes de sensibilització impulsades per la Generalitat de Catalunya i les mesures que ha anat aplicant els Govern en els períodes de sequera. 

Actualment el consum mitjà d’aigua a Catalunya és d’uns 113 litres per habitant i dia (la OMS estableix que el límit mínim necessari és de 100 litres/ habitant/ dia). Aquesta contenció generalitzada és doncs un gran aliat no només per ajudar a garantir la disponibilitat d’aigua sinó també per prendre consciència d’una cultura d’estalvi i sostenibilitat envers el medi ambient.

Aquest 2016, l’ACA posa en marxa la campanya SOS AIGUA!, amb els hashtags o etiquetes #SOSaigua, #SOSwc,  #SOSaiguera per demanar la corresponsabilitat i la implicació activa de la ciutadania en l’estalvi d’aigua i la bona gestió dels residus en origen, per avançar cap a una societat més informada, conscienciada i respectuosa amb el medi ambient i la gestió de l'aigua. SOS: ajuda’ns a fer viral la campanya!

Voleu adherir-vos a la campanya?
Els ajuntaments i entitats interessades en participar en la campanya i a utilitzar els suports de difusió, podeu enviar un correu a comunicacio.aca@gencat.cat amb l'assumpte Campanya SOS, amb les dades de contacte, el logotip en color i alta resolució i dir-nos el fulletó que voleu difondre. Des de l'ACA inclourem la vostra imatge corporativa i us el retornarem.