Info ACA
Butlletí informatiu de l'Agència Catalana de l'Aigua
Departament de Territori i Sostenibilitat
Juliol 2017 #13
Acord històric per reduir gairebé a la meitat les extraccions del riu Ter cap a Barcelona en deu anys
Actualment el volum anual màxim d’aigua està quantificat en 166 hm3 i per al 2027 es preveu que no superi els 90 hm3/any.La intensificació de recursos del riu Llobregat, l’aposta per la reutilització i l’increment de producció de l’aigua dessalinitzada, entre d’altres mesures, equilibraran els recursos al sistema Ter-Llobregat i permetran incrementar cabals circulants al Ter. Es preveu l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera per incrementar la seva producció actual en 60 hm3 addicionals.
Llegiu-ne més

ACTUALITAT

El consell d'administració de l'ACA acorda destinar 5 milions d'euros addicionals per actuacions destinades a incrementar la garantia d'aigua
Aquesta quantitat es suma als 10 milions d’euros d’ajuts previstos enguany per actuacions destinades a disposar de noves fonts d’abastament d’aigua per als ens locals. El consell també ha aprovat una línia d’ajuts de 900.000 euros, per a petits municipis, amb l’objectiu de desenvolupar i actualitzar plans directors d’abastament d’aigua.
Llegiu-ne més
I
L'alcaldessa de Figueres i el director de l'ACA visiten les obres de millora de la depuradora de Figueres
S’invertiran més de 4,9 milions d’euros en els treballs, que tindran una durada aproximada d’onze mesos. Es construirà un nou reactor biològic, que millorarà la reducció de nutrients, es faran millores al decantador secundari i s’ampliarà la línia de tractament de fangs.
Llegiu-ne més
I
Els embassaments de les conques internes estan al 79% (546 hm3), tres punts i 16 hm3 més que fa un any
Tot i el bon nivell de reserves, es constata un descens lent però constant (uns 2 hm3 per dia) arran de l’increment de demandes típic del període estival. Tot i aquest descens, totes les demandes estan garantides per un període d’un any.
Llegiu-ne més
I
El conseller Rull inaugura la depuradora de Talamanca, la dissetena en servei a la comarca del Bages
La planta, amb una inversió superior als 834.100 euros, té capacitat per tractar 200 m3/dia, equivalent a una població de 1.150 habitants. Les depuradores actives al Bages garanteixen sanejar les aigües residuals de més del 95% de la població de la comarca.
Llegiu-ne més
I
S'acorda destinar més de 2,4 milions d'euros en actuacions de sanejament al Maresme
Es dona llum verd a executar dues depuradores corresponents a les urbanitzacions d’Àgora Parc i Terra Brava, al terme municipal de Tordera. També s’ha aprovat la redacció per modificar el projecte constructiu de l’estació de bombament i impulsió del col·lector en alta d’Arenys de Munt a la depuradora.
Llegiu-ne més
I

AGENDA D'ACTIVITATS

l'ACA organitza:

1 de setembre (Tortosa). Inauguració de l'exposició 500 depuradores. El model de sanejament pioner a Catalunya

17 d'octubre (Tarragona). La gestió de les inundacions a Catalunya

Accedeix a tota l'agenda
I

Consulti totes les licitacions obertes, adjudicacions i formalitzacions finalitzades.

I
I

NOVETATS AL WEB DE L'ACA

I
Alta | Baixa | Butlletins anteriors
Generalitat de Catalunya